Juha Junnila
08:27Elina Heino
08:24Pirjo Toikkanen
08:23raija autio
08:23Johanna Suokivi
08:21Sirpa Rinne
08:20jyrki sukula
08:19Johanna Suokivi
08:18Veera
08:15Jukka Rajala
08:15Pirjo Toikkanen
08:11Johanna Suokivi
08:11Moderator
08:19Tähän ei ole lyhyttä yksiselitteistä vastausta. Kotimaisella tavalla tuottaa pääelintarvikkeita on selviä vahvuuksia, esim. nurmirehu maidontuotannossa verrattuna eteleäisempien maiden maissirehuun. Jos tarkastelemme asiaa noin avoimena kysymyksenä, ei pystytä määrittelemään sitä verrokkikansainvälistä vaihtoehtoa. Vertailuun tulisi ottaa fokusoidumpi tarkastelu.
jyrki sukula
08:11Vesa Kallio
08:10Elina Heino
08:09Johanna Suokivi
08:09Elina Liinaharja
08:07Elina Heino
08:05jyrki sukula
08:04Veera
08:03Tunnu Orre
07:59Moderator
08:03Kiitos kysymyksestä. Voit lukea lisää S-ryhmän vastuullisuusohjelmasta täältä: https://s-ryhma.fi/vastuullisuus/kestava-kuluttaminen
Mari Lukkariniemi
07:56Elina Heino
07:54Senja Arffman
07:52Ulla Blomquist
07:52Mari Lukkariniemi
07:51Jukka Rajala
07:50Vesa Kallio
07:49Kaisa
07:49Jukka Rajala
07:48Senja Arffman
07:45Marjastaja
07:45Mari Lukkariniemi
07:44Vesa Kallio
07:44Pirjo Toikkanen
07:43Jasmine Urwäder
07:42Moderator
07:42On huomioitu myös alkoholipitoiset juomat
Vesa Kallio
07:41Elina Heino
07:40Mari Lukkariniemi
07:38Vesa Kallio
07:35Miia Kinnunen
07:35Moderator
08:07Hyvä kysymys, ja tätä tulisi tarkastella tarkemmin.
Mari Lukkariniemi
07:32Moderator
07:37Tässä selvityksessä on huomioitu vain ruokakaupoissa tehdyt ostokset. Datassa on sellaisten asiakkaiden ostot, jotka asioivat pääosin S-ryhmän ruokakaupoissa ja ostokset perustuvat vuoden 2020 dataan.
Hanna Pajari-Seppänen
07:30Sari Honkamaa
07:30Hanna Leppäniemi
07:30Jukka Rajala
07:29Jelena Meinilä
07:29Sari Honkamaa
07:27Moderator
07:30Tässä ryhmässä proteiinien lähteenä on kalaa ja kanamunia. Ryhmää muokattiin kohti kasvispainotteisuutta. Käytännössä ostoksissa enemmän eläinproteiinia.
Janne Saarikko
07:25Sari Honkamaa
07:22Marjastaja
07:21Moderator
07:22Hyvä kysymys. Siitä ei ole tietoa saatavilla. Tiedostimme, että sillä on merkitystä ja osalla ryhmästä se on merkittävä osuus ravitsemuksessa. Mutta ei tietenkään kaikilla. Mutta koska tietoa tästä ei ole saatavilla, emme voineet sitä huomioida.
Sari Honkamaa
07:20Moderator
07:22Lapsiperhe on kaikki lapsiperheet koko Suomen alueelta.
Sari Honkamaa
07:20Moderator
07:25Ostokset perustuvat koko vuoden 2020 dataan.
Moderator
07:20Janne Saarikko
07:03Kaija Stormbom
06:56Tilaisuuden juontaa MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.
9.00 - 9.05
Tilaisuuden avaus
Eerikki Viljanen, MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja
9.05 - 9.25
Ruokakassivertailun tulokset
Senja Arffman, johtava asiantuntija, hiililaskenta, Envitecpolis Oy
9.25 - 9.35
Aikaa kysymyksille
9.35 - 10.20
Paneelikeskustelu:
Maijaliisa Erkkola, ravitsemustieteen professori, Helsingin yliopisto
Samuli Karjula, toimitusjohtaja, Satokausikalenteri
Oras Tynkkynen, vanhempi neuvonantaja, Sitra
Paneelikeskustelun vetää Suomen Ruokatieto ry:n toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.
10.20 - 10.30
Webinaarin päätös
Sampo Päällysaho, päivittäistavarakaupan johtaja, S-ryhmä
Lisätietoja ja materiaalit: https://www.mtk.fi/-/ilmasto-ravitsemus
Johanna Suokivi
08:04